Τρέχουσες Πλανητικές Όψεις


 

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

 

Μα τι σημαίνει επιτέλους ο Ανάδρομος Ερμής;

- Έχεις ξεμείνει από λεφτά και τρέχεις στη τράπεζα για να κάνεις ανάληψη. Με ανάδρομο Ερμή μπορεί να σου συμβούν τα εξής:
Α) Σου τρώει το μηχάνημα τη κάρτα.
Β) Το μηχάνημα σου ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν έχει λεφτά.
Γ) Παθαίνεις black-out και ξεχνάς τον αριθμό του pin σου.


- Έχεις παραγγείλει από το Amazon τη βιογραφία των Beetles. Ο ανάδρομος Ερμής πάλι σε κέφια:
Α) Σου έρχεται η βιογραφία του Καζαντζίδη
Β) Ο ταχυδρόμος σου παραδίδει μια κούτα με προφυλακτικά
Γ) Τον ταχυδρόμο συνοδεύει ένας κύριος. Όταν παραλαμβάνεις το δέμα ο κύριος σε συλλαμβάνει για εμπόριο ναρκωτικών μέσω αλληλογραφίας.

- Περιμένεις από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έκλεισες να σε καλέσει για να υπογράψεις τα συμβόλαια, σε περίοδο ανάδρομου Ερμή.
Α) Ο ιδιοκτήτης σου ανακοινώνει ότι σου διπλασιάζει τη τιμή του διαμερίσματος επειδή ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής - Άσπρα Χώματα.
Β) Τη μέρα που πας να υπογράψεις ο ιδιοκτήτης παθαίνει κρίση υπογλυκαιμίας και παίρνεις τους δρόμους για να του βρεις μια σοκοφρέτα.
Γ) Τη ώρα που πας να μπεις στο σπίτι του ιδιοκτήτη για να υπογράψεις στη πέφτει ένα μπουλντόγκ και βρίσκεσαι στο Λυσσιατρείο.

 

Επίσης σε περίοδο ανάδρομου Ερμή πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για το παρακάτω χαριτωμένα: Να μην μπορείς να πάρεις αποφάσεις, ή όταν τις παίρνεις να είναι οι χειρότερες δυνατές. Να πηγαίνεις ταξίδι και στο δρόμο να μένεις από βενζίνη και τα βενζινάδικο να βρίσκεται δέκα χλμ μακριά.

Να περιμένεις ένα σημαντικό τηλέφωνο και το τηλέφωνο να χτυπάει μόνο για να σε ρωτήσουν αν ενδιαφέρεσαι για το διακοσμητικό ψάρι τοίχου που τραγουδάει.

Να στέλνεις ερωτικό e-mail στη γκόμενα σου και να σου απαντάει κάποιος Τάσος με καλλιτεχνικό Λίτσα.

Να βγάζεις λόγο σε ένα εταιρικό μίτινγκ και να ανακοινώνεις στα στελέχη σου πόσο "δυστυχισμένος" - ωχ - είσαι "που τους βλέπεις και πάλι". Για όλα φταίει ο ανάδρομος Ερμής, δηλαδή ο Ερμής που φαίνεται να κινείται ανάποδα, προς τα πίσω στο ζωδιακό κι αυτή η φαινομενική κίνησή του οφείλεται στη κίνηση της Γης πάνω στη τροχιά της.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Αυτός ο μικρός πλανήτης που εικονογραφείται σαν φτερωτός αγγελιοφόρος, είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και των μεταφορών όλων των ειδών.

 Λειτουργεί σαν ένας κομπιούτερ που συλλέγει τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιεί αυτόματα για να επιβιώσει, δηλαδή να δράσει, να πληροφορηθεί και να εκφράσει κάτι σωστά.

Αντιπροσωπεύει την ψυχρή λογική, τη πρακτική σκέψη και δεν είναι καθόλου συναισθηματικός. 

Η θέση του σε κάθε ζώδιο δείχνει το διανοητικό, επικοινωνιακό μας στιλ και τη ποιότητα του μυαλού μας. 

Όταν γυρίζει ανάδρομος- έχει τη τάση μπερδεύει τις πληροφορίες και να μας κάνει μαλλιά κουβάρια.

Έτσι δεν είναι καλή περίοδος για κάποιον να υπογράψει συμβόλαια, ή να πάρει σημαντικές αποφάσεις. 

Είναι μια από τις λίγες πλανητικές όψεις που επηρεάζουν όλα τα ζώδια.

Ο Ερμής κυβερνάει τις αδελφικές σχέσεις, τα ταχυδρομεία , τους γείτονες, τα ταξίδια, τις αγοροπωλησίες, τις δημόσιες σχέσεις, τις εκδόσεις, τα ραντεβού, τη διαφήμιση, τις online υπηρεσίες (όχι όμως και το κυβερνοχώρο, που τον έχει αναλάβει εργολαβικά ο Υδροχόος και ο σύγχρονος κυβερνήτης του ο Ουρανός), τους κούριερ, τους δασκάλους, τη βασική εκπαίδευση, τα μίντια.

Είναι ο κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου και συμβολίζεται από τον ευμετάβλητο υδράργυρο.

Και μια εξαίρεση!
Ο Ερμής, όταν βρίσκεται έστω και ανάδρομος στην Παρθένο, δεν είναι τόσο δυσαρμονικός, γιατί η Παρθένος τον έχει κυβερνήτη της.

Έτσι η επικοινωνία, οι συμφωνίες, τα ταξίδια, οι μεταξύ μας συνεννοήσεις, οι σπουδές και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το Ερμή δεν θα πάνε συνήθως τόσο στραβά όσο σε άλλες περιπτώσεις ανάδρομου, γιατί η Παρθένος φημίζεται για την αναλυτική της σκέψη, τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια και την εξονυχιστική έρευνα που διενεργεί στα πράγματα που την ενδιαφέρουν.


Τα προσόντα της αυτά όμως στη συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να γίνουν ελαττώματα.

Δηλαδή η αναλυτική σκέψη και η σημασία στη λεπτομέρεια μπορεί να μεταμορφωθούν σε ψυχρή λογική και σκληρή κριτική προς τους άλλους δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις.

Θέματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις , την υγεία και τη διατροφή έρχονται στην επιφάνεια.


Πόσο διαρκεί το κακό;
Ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία κάθε τέσσερις μήνες περίπου, οπότε πρακτικά έχουμε συνήθως τρείς περιόδους ανάδρομου Ερμή κάθε χρονιά ενώ κάποιες χρονιές έχουμε και τέσσερις.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή διαρκεί περίπου 20 με 24 μέρες κάθε φορά και τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες του ανάδρομου.