Προβλέψεις


 

Μαντεία είναι η πρόβλεψη των μελλούμενων γεγονότων, αλλά και όχι μόνο. Με την χαρτομαντεία μπορεί κανείς να δει, κατά βούληση πολύ καλά το παρελθόν του ενδιαφερόμενου, μιας και έχει ήδη συμβεί. Καθώς και το παρόν του σε πράγματα που γνωρίζει ήδη, αλλά και γεγονότα κρυφά, που συμβαίνουν πίσω από την πλάτη του. Και φυσικά στα μελλούμενα του ενδιαφερόμενου μπορούμε να κάνουμε όσες ερωτήσεις θέλουμε.

Η μαντεία αυτή χρησιμοποιεί τις διάφορες μαντικές τράπουλες χαρτιών ως μέσον επικοινωνίας ή αλλιώς ως ενδιάμεσο της επικοινωνίας με το Θείο ή το Σύμπαν.

Καλύτερη όλων αυτών των τραπουλών είναι η Ταρώ.  Η οποία είναι και η μητέρα όλων των άλλων τραπουλών. Όλες οι άλλες μαντικές ή μη μαντικές σημερινές τράπουλες, προέρχονται είτε από την διάσπαση της Ταρώ σε επιμέρους κομμάτια. Είτε σε εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων στοιχείων της. Ενδεικτικά στην 1η κατηγορία κατατάσσετε η απλή και καθημερινή μας τράπουλα, την οποία χρησιμοποιούμε για τα διάφορα τυχερά και μη παιχνίδια μας. Ενώ στην 2η κατηγορία ανήκει η γνωστή σε όλους μας Λένορμαν (Lenorman), η τράπουλα της Κατίνας (Deste), καθώς και άλλες.

Όπως και να έχει, με οποιοδήποτε είδος τράπουλας και να διαλέξει να δουλέψει κάποιος ενδιαφερόμενος, είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο και το πιο αξιόπιστο μέσον μαντείας που υπάρχει.