Ζώδια Εβδομάδας


=

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 


Κριός 
Η εβδομάδα αυτή θα είναι όλο εκπλήξεις και απρόοπτα γεγονότα. Θα υπάρχουν κάποιες ανατροπές σχεδίων και θα αντιληφθείς παρασκήνιο που θα πρέπει να μην σε αφορά. Απόφυγε να εκνευριστείς και πρόσεξε τις επαφές σου με τον περίγυρό σου γιατί θα δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις ζητήματα δηλαδή που δεν τα θέλεις καθόλου να συμβαίνουν στην ζωή σου.
Αισθηματικά
H σχέση σου θα πάει μια χαρά και ο ερωτισμός σου για άλλη μια φορά θα καταπλήξει το ταίρι σου. Μπορείς να μιλήσεις και για την πορεία της σχέσης σου. Εσύ που ακόμη δεν έχεις τίποτα στην ζωή σου μην κάθεσαι. Άλλαξε λίγο την τακτική σου και το ταίρι που θέλεις σου εγγυώμαι ότι θα το βρεις πολύ γρήγορα.
Επαγγελματικά
Στην δουλειά σου θα τα καταφέρεις πολύ καλά και θα βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της δημιουργίας σου. Απόφυγε να κάνεις καινούργια ξεκινήματα ή να ξεκαθαρίσεις θέματα που μέχρι τώρα καθυστερούν στην δουλειά σου. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να περιορίσεις λίγο τα έξοδα σου γιατί σε έχει πιάσει πάλι η μανία της κατανάλωσης.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ… Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς, αλλά σπάνια έρχεται έτσι όπως νόμιζες ότι θα ερχόταν.

Τυχεροί αριθμοί …. 5,10,18,22.


Ταύρος 
Από την Τρίτη οι πλανήτες θα σε ευνοήσουν αρκετά στην επικοινωνία. Το Σάββατο πρέπει να δείξεις λίγη προσοχή στις κινήσεις σου γιατί θα προκύψουν κάποια οικογενειακά ζητήματα που δεν τα περίμενες. Θα υπάρχουν κάποιες ανατροπές στα σχέδια σου που θα σε ξαφνιάσουν. Βάλε ένα καλύτερο προγραμματισμό ώστε να σταματήσεις να αγχώνεσαι από τις καθημερινές σου δραστηριότητες.
Αισθηματικά
Από την Τρίτη θα γίνει η σχέση σου καλύτερη και θα περάσεις καλά με το ταίρι σου. Θα γίνει πολύ καλύτερη η επικοινωνία σου και θα μπορέσεις να λύσεις πολλά θέματα που σε προβληματίζουν μέχρι τώρα στην σχέση σου. Εσύ που ακόμα δεν έχεις σύντροφο, θα έλεγα να μην κάτσεις καθόλου αυτή την περίοδο γιατί θα έρθει η γνωριμία που θέλεις.
Επαγγελματικά
Πέρασε ουδέτερα χωρίς πολλές κουβέντες και προπάντων μην πάρεις καμία απόφαση που αφορά την δουλειά σου για αργότερα. Κάποια γεγονότα που θα συμβούν μην δώσεις σημασία γιατί θα είναι τελείως περαστικά. Στα οικονομικά σου θα έρθουν κάποια θέματα στην επιφάνεια που θα σε προβληματίσουν. Απόφυγε να κάνεις έξοδα και να κλείσεις οικονομικές συμφωνίες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους που θα σε ωθήσουν προς το καλύτερο. Εξάλειψε όσους προσπαθούν να σε απομακρύνουν από αυτό.

Τυχεροί αριθμοί …. 4,11,23,40.


Δίδυμοι 
Από την αρχή της εβδομάδας θα έχεις κάποιες συγκυρίες που θα σε ξαφνιάσουν αρκετά. Θα γίνουν αλλαγές και θα υπάρχουν εντάσεις χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Θα εμπλακούν άτομα που μπορεί να μην έχουν σημασία στην ζωή σου. Με την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα που έχεις θα μπορέσεις να πετάξεις από πάνω σου ότι άχρηστο μπορεί να θεωρείς.
Αισθηματικά 
Η σχέση σου θα πάει πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα στην καθημερινότητα σου καλό θα είναι αν αποφύγεις και να μην φορτώσεις το ταίρι σου με τίποτα που δεν αφορά την σχέση σου. Το Σαββατοκύριακο φρόντισε να περάσεις χαλαρά και ρομαντικά. Και αν ακόμη δεν έχεις βρει σύντροφο φρόντισε να περνάς όσο το δυνατόν καλύτερα μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις.
Επαγγελματικά
Την δουλειά σου την έχεις φέρει σε πολύ καλό σημείο. Αυτή την εβδομάδα δεν χρειάζεται να σε πιάσει η βιασύνη να κλείσεις όλες τις συμφωνίες που δεν έχεις κλείσει μέχρι τώρα. Κινήσου χαλαρά κάνοντας αυτά που πρέπει και όλα θα πάνε πολύ καλά. Απόφυγε αυτή την περίοδο να κλείσεις οικονομικές συμφωνίες. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και οι υποχρεώσεις που έχεις είναι ατελείωτες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Μην αφήσεις κάτι που δεν έχει σημασία να σε κάνει να χάσεις κάτι που έχει σημασία.

Τυχεροί αριθμοί …. 3,8,12,39.


Καρκίνος 
Αυτή την εβδομάδα θα βγουν στην επιφάνεια κινήσεις που έχεις κάνει μέχρι σήμερα και θα μπεις σε σκέψεις. Θα έχεις έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας και θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στο οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον. Φρόντισε να κινηθείς με σύνεση και αυτογνωσία ώστε να περάσουν οι καταστάσεις όσο καλύτερα γίνεται.
Αισθηματικά
Η σχέση σου θα πάει αρκετά καλά. Θα μπορέσεις να λύσεις πολλές καταστάσεις στην σχέση σου που σε προβληματίζουν από παλιά. Θα μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά στο ταίρι σου. Εσύ που ακόμη δεν έχεις βρει το ταίρι που θέλεις για σκέψου λίγο. Άλλαξε λίγο το σκεπτικό σου και τα πάντα θα είναι στα πόδια σου.
Επαγγελματικά
Η δουλειά σου πάει πολύ καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα. Μην σε πιάσουν τα νεύρα σου αυτή την εβδομάδα για κάποια πράγματα που δεν σου στρώνουν και κάνεις κινήσεις πανικού. Κινήσου με προγραμματισμό και είναι σίγουρο ότι με ότι καταπιαστείς θα το τελειώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Στα οικονομικά από την πρώτη μέρα της εβδομάδας τακτοποίησε υποχρεώσεις που έχεις και μην κάνεις πολλά έξοδα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Το να αγαπάς κάποιον δεν έχει να κάνει με το να το λες κάθε μέρα, έχει να κάνει με το να το δείχνεις κάθε μέρα και με κάθε τρόπο.

Τυχεροί αριθμοί …. 6,17,19,28.


Λέων 
Η εβδομάδα αστρολογικά είναι περίεργη και θα φέρει κάποια γεγονότα που δεν τα περίμενες. Από την Τρίτη θα μπορείς να επικοινωνείς καλύτερα με τον περίγυρό σου. Το Σάββατο πρόσεχε αρκετά το περιβάλλον σου. Είσαι από τα ζώδια που όλα τα λες έξω από τα δόντια και έτσι αισθάνεσαι καλύτερα αλλά αυτή την περίοδο μπορεί να έρθουν κάποια προβλήματα που μπορεί να μην τα θέλεις ούτε και εσύ.
Αισθηματικά 
Οι πλανήτες σε κάνουν να θέλεις να ξεκαθαρίσεις πολλά θέματα στην σχέση σου που μέχρι τώρα σε προβληματίζουν. Θα μπορέσεις να δώσεις τις καλύτερες λύσεις ώστε να περνάς πολύ καλά εσύ αλλά και το ταίρι σου. Ο ερωτισμός και ο ρομαντισμός σου θα είναι στα ύψη τους. Αν ακόμη δεν έχεις βρει τον άνθρωπο που θα σε κάνει να νιώσεις καλά μην αγχώνεσαι γιατί το σύμπαν σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Επαγγελματικά
Με τις καλές επιρροές στα επαγγελματικά σου αυτή την εβδομάδα θα τα πας πολύ καλά. Θα κάνεις κινήσεις για να κάνεις κάποιες αλλαγές στην δουλειά σου που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Απόφυγε να κάνεις καινούργια ξεκινήματα και συνεργασίες. Στα οικονομικά δες με σοβαρότητα τις υποχρεώσεις που έχεις και φρόντισε να τις τακτοποιήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Γραφειοκρατικά και νομικά θέματα δεν ευνοούνται αυτό τον καιρό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Όταν μπορείς να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και τους άλλους και να σταματήσεις να είσαι φυλακισμένος, μπορείς να αγαπήσεις τη ζωή σου.

Τυχεροί αριθμοί …. 5,13,25,38.


Παρθένος 
Από την πρώτη μέρα της εβδομάδας θα έχεις έντονο το αίσθημα της ευθύνης για όλα αυτά που έχεις να κάνεις. Το Σάββατο φρόντισε να διώξεις από πάνω σου όλα αυτά που σε προβληματίζουν και φρόντισε να έχεις περισσότερη διαλλακτικότητα σε συζητήσεις που θα κάνεις με δικά σου άτομα ώστε να αποφύγεις τις αντιπαραθέσεις.
Αισθηματικά 
Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσεις να βλέπεις την σχέση σου με τελείως διαφορετικό μάτι. Θα μπορέσεις να μιλήσεις με το ταίρι σου και θα ισορροπήσουν μερικές καταστάσεις και έτσι θα μπορέσεις να ηρεμήσεις. Φρόντισε να έρθεις πιο κοντά στο ταίρι σου και να του εξωτερικεύσεις τα αισθήματα σου. Και αν δεν έχεις βρει ακόμη αυτό που ψάχνεις αυτή την περίοδο μην το βάζεις κάτω γιατί σύντομα θα έρθει και αυτό που θέλεις.
Επαγγελματικά
Οι πολλές δραστηριότητες που έχεις θα σε κάνουν και αυτή την εβδομάδα να μην μπορείς να κάτσεις λεπτό στην δουλειά σου. Θα καταφέρεις πάρα πολλά αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερος προγραμματισμός και να μην τα πιάνεις όλα μαζί. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό δρόμο άλλα οι πολλές υποχρεώσεις που έχεις δεν σε αφήνουν να χαρείς τα έσοδα που βγάζεις. Φρόντισε να περιορίσεις τα πολλά έξοδα και θα τα καταφέρεις μια χαρά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις συναισθηματικά τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για εσένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις πέρα από το παρελθόν και τον πόνο που σου φέρνει και να ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου.
Τυχεροί αριθμοί …. 7,11,23,26.


Ζυγός 
Η εβδομάδα αυτή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Ίσως δημιουργηθούν κάποια οικογενειακά προβλήματα που δεν περίμενες. Από την πρώτη μέρα της εβδομάδας φρόντισε να κινηθείς με αρκετή ψυχραιμία και χαλαρότητα ώστε να αποφύγεις τον εκνευρισμό. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει καλύτερη η καθημερινότητα σου.
Αισθηματικά
Η σχέση σου πάει πολύ καλά και θα κάνεις κινήσεις να την κάνεις καλύτερη. Θα μπορέσεις να κάνεις συζητήσεις με το ταίρι σου και να περάσεις πολύ καλά. Θα μπορέσεις να πετύχεις ότι θέλεις και να κάνεις το ταίρι σου ευτυχισμένο. Άρπαξε τις ευκαιρίες που θα έρθουν για να περάσεις καλά και εσύ. Και αν ακόμη δεν έχεις κάτι στην ζωή σου που σε ενθουσιάζει σου εγγυώμαι ότι τώρα θα βρεις το ταίρι που θα σου δώσει την απόλυτη ευτυχία.
Επαγγελματικά
Θα έχεις πολύ ενεργητικότητα και δυναμικότητα για να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα που έχεις στον χώρο της δουλειάς σου. Αυτή την περίοδο απόφυγε να κάνεις καινούργια ξεκινήματα και συνεργασίες. Στα οικονομικά αυτή την περίοδο πρέπει να δεις με πολύ σοβαρότητα κάποιες υποχρεώσεις που έχεις και να μην δίνεις άλλες αναβολές. Απόφυγε να πάρεις σημαντικά ρίσκα και να κάνεις οικονομικές συναλλαγές.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά και να ζεις σαν τον εαυτό σου είναι άλλο πράγμα. Με τόση κοινωνική κλιμάκωση στην κοινωνία μας, μερικές φορές ξεχνάμε ποιοι είμαστε.

Τυχεροί αριθμοί …. 2,11,25,45.


Σκορπιός 
Από την Τρίτη θα δεις μερικές καταστάσεις διαφορετικά και θα αλλάξεις πορεία σε μερικές καταστάσεις. Το Σάββατο φρόντισε με την εξυπνάδα σου αλλά και τους ελιγμούς σου να μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλά θέματα που μπορεί να προκύψουν στον περίγυρό σου. Πέρασε χαλαρά στην καθημερινότητα σου και όλα θα πάνε καλά.
Αισθηματικά 
Το τελευταίο διάστημα οι καταστάσεις στην σχέση σου έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Φρόντισε να βγάλεις τον καλό εαυτό σου στο ταίρι σου και να ξεχάσεις ότι μπορεί να έχει γίνει και σε βεβαιώνω ότι όλα θα πάνε πολύ καλά. Και αν είσαι μόνη σου ακόμη, φρόντισε να κινηθείς άμεσα αυτή την περίοδο γιατί πολύ γρήγορα σε περιμένουν τα καλύτερα.
Επαγγελματικά
Με τις καλές επιρροές θα έχεις μεγάλη δυναμικότητα για να ξεπεράσεις πολλά θέματα στην δουλειά σου που σε προβληματίζουν μέχρι τώρα. Τα καταφέρνεις μια χαρά και θα πας ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Θα έχεις πολλές υποχρεώσεις που δεν τις περίμενες και δεν μπορείς να κινηθείς με τον τρόπο που θέλεις. Κάνε λίγο υπομονή αυτό το διάστημα μην κάνεις έξοδα και σε βεβαιώνω ότι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχεις, είναι πάντα να δοκιμάζεις μια ακόμα φορά.

Τυχεροί αριθμοί …. 6,18,29,37.


Τοξότης 
Αυτή την εβδομάδα αυτό που θα πρέπει να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου θα είναι το έχω πολύ καλά τα μάτια μου ανοιχτά να μην μου ξεφύγει τίποτε. Το Σάββατο θα έχεις κάποια προβλήματα. Μην κάνεις κινήσεις που δεν τις έχεις μελετήσει καλά γιατί το παραμικρό λάθος αυτή την περίοδο θα σου φέρει πολλά προβλήματα που δεν θα τα περιμένεις.
Αισθηματικά 
Η σχέση σου πάει πολύ καλά. Φρόντισε να ξεχάσεις καταστάσεις που μπορεί να έχουν περάσει. Φρόντισε να κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα στην σχέση σου ώστε να περάσεις καλά εσύ αλλά και εκείνο. Το Σαββατοκύριακο κάνε τις προτάσεις σου ώστε να περάσεις αρκετά ρομαντικά Και αν ακόμη είσαι μόνη, σίγουρα θα κάνεις την γνωριμία που θέλεις.
Επαγγελματικά
Στην δουλειά σου τα καταφέρνεις μια χαρά και κάθε μέρα πηγαίνεις και καλύτερα. Θα έχεις πολλές νέες ιδέες για την δουλειά σου. Μην εκνευρίζεσαι με καθυστερήσεις που έχεις και μην τα βάζεις με τους συνεργάτες σου εκεί που δεν φταίνε σε τίποτε. Οι οικονομικοί προβληματισμοί συνεχίζονται και οι υποχρεώσεις που έχεις πρέπει να λυθούν άμεσα. Απόφυγε αυτή την περίοδο να δανειστείς ή να δανείσεις χρήματα ώστε να αποφύγεις τα προβλήματα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Είναι ο δικός σου δρόμος, και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορεί να περπατήσουν μαζί σου, αλλά κανείς δεν μπορεί να περπατήσει για εσένα.

Τυχεροί αριθμοί …. 9,14,27,49.


Αιγόκερως 
Ήταν λίγο τα πράγματα άνω κάτω και θα πρέπει να αποδείξεις μερικά θέματα για το πώς έχεις κινηθεί μέχρι σήμερα. Η συμβουλή μου είναι ψυχραιμία σε ότι κάνεις. Ότι έχεις προγραμματίσει να κάνεις αυτή την περίοδο να το σκεφτείς πολύ καλά και να κάνεις και πολύ καλό πρόγραμμα.
Αισθηματικά 
Έχεις κάποια παράπονα από το ταίρι σου αλλά τώρα όλα θα πάνε πολύ καλά. Τον ερωτισμό και τον ρομαντισμό τον έχεις ώστε να τον εξωτερικεύσεις και να περάσεις εσύ καλά αλλά και το ταίρι σου. Και αν ακόμη μόνη, σε βεβαιώνω ότι δεν είναι έτσι, πολύ σύντομα έρχεται γνωριμία που θα σε ενθουσιάσει πάρα πολύ.
Επαγγελματικά
Στην δουλειά σου τα καταφέρνεις πολύ καλά. Θα έχεις έντονη ασυνεννοησία με τους συνεργάτες σου. Καινούργια ξεκινήματα και συνεργασίες απόφυγε τα αυτή την περίοδο. Στα οικονομικά απόφυγε να κάνεις πολλά έξοδα γιατί θα βγεις εκτός προϋπολογισμού χωρίς να το καταλάβεις. Γραφειοκρατικά και ακίνητης περιουσίας θέματα δεν ευνοούνται.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Αν κάποιος δεν μπορεί να σε δεχθεί στα χειρότερα σου, δεν τους αξίζει το καλύτερο σου.

Τυχεροί αριθμοί …. 3,13,26,34.


Υδροχόος 
Από την Τρίτη θα γίνει καλύτερη η επικοινωνία σου και θα έρθουν ευκαιρίες που δεν πρέπει να τις αφήσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Το Σάββατο ίσως έχεις κάποια προβλήματα που δεν περίμενες και καθυστερήσεις με το περιβάλλον σου. Για να αποφύγεις τα προβλήματα και τις εντάσεις σε συμβουλεύω να αλλάξεις στάση και να συνεχίσεις στους ρυθμούς σου που έχεις πάντα. Έτσι θα βγουν όλοι κερδισμένοι.
Αισθηματικά
Στην σχέση σου αυτή την περίοδο θα περάσεις πολύ καλά. Μπορείς να απολαύσεις τον έρωτα την αγάπη και τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν για να περάσεις πολύ καλά με το ταίρι σου. Και αν η μοναξιά υπάρχει ακόμα στην ζωή σου μην κάθεσαι καθόλου. Την επόμενη περίοδο θα κάνεις την γνωριμία που περιμένεις τόσο καιρό.
Επαγγελματικά
Η εβδομάδα αυτή θα σου φέρει πολλά τρεχάματα στην δουλειά σου και αρκετό άγχος. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε γιατί καλό προγραμματισμό έχεις κάνει αλλά και έχεις βάλει και καλές βάσεις στην δουλειά σου. Με ότι καταπιαστείς θα μπορέσεις να το φέρεις εις πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στα οικονομικά μπορείς να ασχοληθείς με τις υποχρεώσεις που έχεις εδώ και καιρό και να τις τακτοποιήσεις ώστε να νιώσεις καλύτερα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει σχέση, χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει αγάπη, χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε.

Τυχεροί αριθμοί …. 11,26,34,44.


Ιχθύες 
Και εκεί που πήγες να νιώσεις καλύτερα έρχεται το Σάββατο που ίσως φέρει ανασφάλειες και φόβους σου για το πως θα έρθουν οι καταστάσεις στην ζωή σου. Κάποιες ανατροπές που μπορεί να προκύψουν με τον περίγυρό σου θα είναι προσωρινές. Σε βεβαιώνω ότι όλα είναι μια χαρά. Σκέψου τι δυνατότητες έχεις τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα και δεν έχει να σε φοβίσει τίποτε στο μέλλον.
Αισθηματικά 
Η σχέση σου πηγαίνει αρκετά καλά. Απόφυγε να βγάλεις κάποιες ανασφάλειες που μπορεί να έχεις για την σχέση σου. Φρόντισε να περάσεις χαλαρά κάνοντας ευχάριστες συζητήσεις με το ταίρι σου. Έτσι θα το φέρεις πιο κοντά σου και θα νιώσεις και πολύ καλύτερα και εσύ. Και αν είσαι ακόμη μόνη, μπορείς να κάνεις κινήσεις για να βγεις από αυτήν γιατί έχεις πολλές δυνατότητες να κάνεις την καλύτερη γνωριμία.
Επαγγελματικά
Κάποια μικρά προβλήματα στην δουλειά σου που ίσως προκύψουν, θα μπορέσεις να τα λύσεις με τον καλύτερο τρόπο. Κάνε τα σχέδια σου οργανώσου όπως πρέπει και έχεις και τις ευλογίες του σύμπαντος ώστε αυτά που θέλεις να πετύχεις να τα κάνεις με πολύ μεγάλη ευκολία. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό δρόμο παρόλο που είσαι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια για το τι θα γίνει στην πορεία. Το Σάββατο απόφυγε να κάνεις οικονομικές συναλλαγές.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ... Μην μετράς τον αριθμό των φίλων που έχεις. Μέτρα τον αριθμό των φίλων στους οποίους μπορείς να βασιστείς.

Τυχεροί αριθμοί …. 8,19,24,37.